Navnet på denne særlige ost, der kun produceres på Lesbos, stammer fra den gamle konserveringsteknik, hvor hovederne før nedkøling blev lagt i kander fyldt med olivenolie. Derfor blev den kaldt ladotyri (olieost).
Før køleskabe blev udbredt, blev ladotyri konserveret i olivenolie, en proces, som den blev opkaldt efter (olivenolieost). Ladotyri-osten blev anbragt i kander eller glasvaser fyldt med olivenolie.
Den fremstilles i særlige cylindriske forme.
Den fremstilles i særlige cylindriske forme, som giver osten en karakteristisk form. Denne lysegule ost er meget salt og let krydret og udstråler en karakteristisk, velduftende aroma af fåremælk. Efter modningen er det almindelig praksis at konservere Ladotyri Mytilinis i olivenolie eller dække den med paraffin.
Olivenolien, som MYSTAKELLI Ladotyri modnes i, er produceret af verdens unikke oliven "kolovi", der er kendt for sin olies rige aromaer, sin særlige smag (mildt frugtagtig) og vedvarende eftersmag. Det, der gør denne olie unik, er dens karakteristiske fine tekstur og dens lyse gyldne farve, som er et resultat af dens lave klorofylindhold, der gør den særligt modstandsdygtig over for oxidation. Denne fremragende Mytilene-olivenolie tilfører osten unikke aromaer og smag. MYSTAKELLI Dairy Products har genoplivet flere hundrede års tradition og udviklet sin traditionelle produktionsmetode og skabt Ladotyri pakket i ekstra jomfruolivenolie, en unik smagfuld appetitvækker.