Det er biodynamisk dyrkede figner af korinthisk oprindelse, halvtørret ved hjælp af vores naturlige og kemikaliefrie proces.
Figentræet er formentlig det tredje mest hellige træ i det græske land efter oliven og vin. Det er blevet betragtet som et af de vigtigste elementer i grækernes kost siden antikken. Ifølge Herodot var hovedårsagen til Xerxes' felttog i Grækenland, at han ville have adgang til friske figner.
De bevarer en højere procentdel af fugt end normalt i tørrede figner, som du måske har prøvet tidligere, og bevarer flere af deres levende naturlige egenskaber.
Med blødt skind og sejt kød har vores figner en meget fyldig konsistens og smag. De indeholder næringsstoffer, vitamin A, B1 og B2 og mineraler som calcium, jern, fosfor, mangan, natrium, kalium og meget mere.
De figner, du holder i dine hænder, er af korinthisk oprindelse og er biodynamiske. Mange af dem er "ekstrem" økologisk dyrkning, helt naturligt baseret på det dynamiske samspil i det bredere miljø. Det er en proces, hvor jorden forstås som en levende organisme og stimulerer de kræfter, der virker på naturen. Med andre ord er opfattelsen og behandlingen af naturen holistisk. Hver organisme er en del af en helhed, der er afhængig af hinanden og påvirkes. Planter er afhængige af jord, vand, luft (lys) og varme, som er kræfter, der kommer til udtryk i planten.
Disse figner er derfor tørret uden nogen kemisk proces. De bevarer en højere procentdel af fugt end normalt på markedet og mere levende deres naturlige smag og aroma. Takket være vores virksomheds innovative stil er den nu halvfærdig. Forskellen er, at vi kommer på tværs af dem og koncentrerer tre gange smagen og aromaen. I modsætning til resten, der normalt skæres i halve og tørres i solen.
På grund af deres bløde skræl, sprøde frø og velsmagende kød har figner en rig tekstur og smag. De indeholder næringsstoffer, vitamin A, B1 og B2 og mineraler som calcium, jern, fosfor, mangan, natrium, kalium og meget mere. Samtidig har de en hjælpende rolle i at kontrollere vægten. Årsagen er, at de bremser fordøjelsen og forsinker udskillelsen af mad fra vores maver, så mæthedsfornemmelsen opretholdes i længere tid. Det gør, at vi ikke er sultne lige med det samme og ikke hver halve time skal finde ud af, hvad vi har i køleskabet. De er rige på sukker og proteiner, hvilket er grunden til, at bjergbestigere, vandrere, alpinister m.fl. De har altid tørrede figner med sig, da deres indtagelse straks giver energi til deres lidende krop.
Samtidig er de kendt for at forebygge forstoppelse. På grund af deres virkning som milde afføringsmidler kan figner være løsningen for folk, der lider af forstoppelse og ønsker at prøve en naturlig metode til at hjælpe. Et dagligt indtag af tre figner hjælper på problemet. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal vælge friske eller tørrede, påpeger eksperter, at de har samme effekt.