Traditionelt bruges pebermynte som te mod forkølelse og halsbetændelse, og vi kan inhalere den for at bekæmpe tilstoppede næser, da den er rig på den naturlige organiske forbindelse mentol.
Pebermynte blev brugt i det gamle Grækenland, hvor man gnubbede det på bordene, når man ventede gæster. Det latinske navn Mentha kommer fra den gamle græske myte om nymfen Minthi, som Pluto forelskede sig i, og Persefone forvandlede til en plante af jalousi. Pluto kunne ikke vende hende ryggen og gav hende den duft, vi kender, for at forsøde luften omkring hende. Pebermynte er en naturlig hybrid af vandmynte og spearmint, som første gang blev beskrevet i 1753 af Carl von Linné.
Tilberedning
Pebermynte har en karakteristisk forfriskende og pebret smag. Som krydderi kan vi bruge den på ris, grøntsager, salater, marinader til fisk, pasta, saucer, supper, og du kan altid prøve den klassiske engelske opskrift på lam med myntesauce. Vi skal være forsigtige under tilberedningen, da vi skal tilsætte det mod slutningen, ellers mister det sin smag. Pebermynte kan også bruges til desserter, likører og forfriskende drikke.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt bruges pebermynte som te mod forkølelse, halsbetændelse, og vi kan inhalere den mod tilstoppet næse, da den er rig på den naturlige organiske forbindelse mentol. Det er et stimulerende middel, et afrodisiakum, og den kolde fornemmelse, som det giver, øger stofskiftet, især når det spredes på kroppen. På grund af sine muskelafslappende egenskaber kan mynte hjælpe os mod gastrointestinale lidelser, angst, men også uregelmæssige menstruationscyklusser og smerter.