Traditionelt bruges salvie som te til at bekæmpe forkølelse, da den har desinficerende og slimløsende egenskaber.
Salvie blev af de gamle grækere og romere dedikeret til guden Zeus. De brugte den til medicinske formål, og Hippokrates, Dioscorides, Galinius og Aetius har henvist til dens kvaliteter og hævdet, at den var stimulerende for krop og ånd og en kur mod slangebid. I det gamle Grækenland mente man, at salvie forbedrede frugtbarheden, og kvinder drak det, når deres mænd vendte hjem fra kamp.
Madlavning
Salvie har en krydret smag og bruges til at krydre retter, der hovedsageligt er baseret på mørkt kød som svinekød, vildt, oksekød og pølser, men vi kan også bruge det til tærter, supper, fjerkræ, fisk og pasta. Den kan kombineres fantastisk med rosmarin og give en anden aroma til olivenolie og eddike. Vi skal være forsigtige, når vi bruger den, for på grund af dens stærke smag kan den let blive anmassende i vores retter. Endelig kan salvie bruges til at lave fremragende drikkevarer, især når den kombineres med citronmelisse, mynte eller frugt.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt bruges salvie som te til at bekæmpe forkølelse, da den har desinficerende og slimløsende egenskaber. Disse egenskaber gør den nyttig mod infektioner og skader i munden, som f.eks. mundbetændelse, halsbetændelse og tandkødsbetændelse, især når den bruges som gurglevand i kombination med æblecidereddike. Det menes at være vanddrivende, hjælpe hukommelsen, lindre mave- og tarmproblemer og intens svedtendens.
Drikken bør undgås under graviditet og af personer, der lider af epilepsi.