Ved at kombinere ekstra jomfruolivenolie af højeste kvalitet, Athenolia, med hvid trøffel, Tuber Magnatum Pico, beviser den teorien ved at skabe et sjældent krydderi, der er langt større end summen af sine dele - og perfekt til pasta, salat og fisk.
Teamet hos Eulogia of Sparta starter med økologisk dyrkede Athinolia-oliven håndplukket fra deres egne lunde nær det gamle Sparta i Lakonien, Grækenland. Fra disse usædvanlige oliven producerer de Ultra Premium Extra Virgin Olive Oil med meget lavt syreindhold (0,2 til 0,4 % frie fedtsyrer).
Men lad os finde ud af mere om trøfler. Trøfler er en relativt sjælden art af underjordiske svampe, der vokser i rødderne på nogle træer eller buske. Trøffel kaldes bogstaveligt talt "frugtbærende frugtlegeme" og fæstner sig til planten med en spirende kompositionsstruktur kaldet "mycelium". Disse svampes spirestruktur omslutter planternes tynde rodhår og suger hovedsageligt kulhydrater, mens planterødderne nyder godt af det og dermed øger deres evne til at optage vand, kvælstof og andre grundstoffer som kalium, fosfat, jern og sporstoffer fra jorden. Derudover er den en god kilde til protein og kulhydrater. Endelig er trøfler ideelle til personer, der ikke kan eller vil indtage for meget fedt, og den største sundhedsfordel ved trøfler er, at de er fri for kolesterol.
Dette kombineres med Tuber Magnatum Pico, en højt skattet hvid trøffel, der findes i Sydeuropa, som de importerer fra Alba i Italien. Blandingen modner i mere end 30 dage, før den tappes på flaske og forvandles til en særlig delikatesse. Trøflen giver olien en luksuriøs smag og en karakteristisk aroma. Den resulterende ambrosia er perfekt til pasta, risotto, asparges eller fisk; den passer også smukt sammen med gruyereost og honning.
Smagsnoter: Olivenolie får en luksuriøs smag, intens, med blide dvælende, jordagtige trøffelnoter med en umiskendelig aroma.