Traditionelt drikker vi græsk te hovedsageligt i vintermånederne for at bekæmpe forkølelse, mave-tarm-lidelser og betændelser i de øvre luftveje. Den har antioxidante, antiinflammatoriske og afslappende egenskaber.
Madlavning
Den mest almindelige anvendelse af græsk te er at lave en vidunderlig drik. Den kombineres ofte med honning, kanel eller citron, men vi kan også bruge æble, appelsin og andre frugter. Den største forskel fra almindelig te er, at den ikke indeholder koffein, så den er ikke stimulerende, og vi kan endda drikke den, før vi skal sove. Bortset fra drikkevarer kan græsk te enten hældes over eller bruges i en marinade til forskellige retter som fisk eller kartofler.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt drikker vi græsk te især i vintermånederne for at bekæmpe forkølelse, mave-tarm-lidelser og betændelser i de øvre luftveje. Den har antioxidante, anti-inflammatoriske og afslappende egenskaber. Den kan forbedre hjerte- og kredsløbssystemet på grund af de flavonoide stoffer, den indeholder. Endelig har nylige undersøgelser i Grækenland og Tyskland vist, at den måske kan forynge hjernecellerne og dermed hjælpe forebyggende mod Alzheimers sygdom.