Traditionelt bruges te lavet af laurbærblade til at stimulere og lindre mavesmerter og lette fordøjelsen. Den anses for at hjælpe mod gigtsmerter, gigt og feber.
Laurel er kendt fra oldtiden, hvor Apollons præstinder tyggede på den, mens de spåede, og vinderne af de olympiske lege blev kronet med en krans af laurbærblade. Ifølge en gammel græsk legende var Daphne, som betyder laurbær på græsk, en nymfe, der var datter af floden Pinios og var dedikeret til gudinden Artemis, hun var en smuk jægerinde, der aldrig tog en elsker. Da guden Apollon så hende, blev han forelsket i hende og begyndte at jage hende. Hun gik til sin far for at få beskyttelse, som forvandlede hende til den plante, vi kender i dag. Da Apollon så det, erklærede han hende for sin hellige plante, lavede en krans af hendes blade og satte den som præmie til mestrene.
Plantens medicinske egenskaber var kendt i det antikke Grækenland med referencer til dens kvaliteter fra Hippokrates og Dioskurides.
Madlavning
Bay har velduftende blade med en let bitter smag. De bruges, mens maden tilberedes, og fjernes, inden den serveres. Vi kan bruge det i bælgfrugtsupper, især med linser, tomatsaucer, kogte og stuvede retter og kartofler. Vi kan også bruge laurbærblade til at krydre grøntsager, syltede grøntsager, marinerede oliven, ost, eddike og olivenolie. Endelig kan vi bruge det til at lave en vidunderlig te.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt bruges te lavet af laurbærblade til at stimulere og lindre mavesmerter og lette fordøjelsen. Den anses for at hjælpe mod gigtsmerter, urinsyregigt og feber. Støv fra laurbærblade kan bruges til at stoppe næseblod.