Rosmarin er traditionelt blevet brugt siden oldtiden som te for at forbedre vores hukommelse og koncentration. Det hjælper med fordøjelsen, mod luft i maven og anoreksi.
Rosmarin var i det gamle Grækenland dedikeret til gudinden Venus eller Afrodite, da den blev viklet om hende, da hun steg op af havet. I det antikke og moderne Grækenland blev den brændt som røgelse til ceremonielle formål i gudernes templer og kirker. Hippokrates sagde, at hvis man brændte den udendørs, rensede den luften. De gamle grækere mente også, at den stimulerede sindet og hjalp hukommelsen på vej, så de studerende plejede at bære den om halsen og flette den ind i håret.
Kogning
Rosmarin er en af de grundlæggende ingredienser i det græske køkken og middelhavskøkkenet. Den kan bruges i en lang række retter, da vi kan krydre stege som fisk, lam, fjerkræ, kaniner, svinekød, oksekød og kartofler med den. Rosmarin skal på grund af sine nåleagtige blade hakkes fint eller stødes med en morter, så den ikke generer, når man spiser den. Rosmarin skal bruges fra begyndelsen af madlavningen, især i stege, så den har tid nok til at frigive sin aroma.
Traditionelle egenskaber
Traditionelt er rosmarin siden oldtiden blevet brugt som te for at forbedre vores hukommelse og koncentration. Den hjælper med fordøjelsen, mod luft i maven og anoreksi. Fordi den stimulerer kredsløbet, bruges den mod træthed og udmattelse. Endelig hjælper den på grund af sine antibakterielle egenskaber mod forkølelse, hoste og bronkitis.
Den bør ikke bruges under graviditet, fordi den kan forårsage abort. På landet blev den brugt som et abortmiddel.